Een kind in z'n eigen kracht
is een eindeloze pracht!

 

Welkom op mijn website! 

Accepteer een kind zoals hij of zij is!

Zo stap ik een begeleidingstraject in van een kind en ouders.

Als een kind zich geaccepteerd voelt, voelt het zich veilig. Vanuit deze basis kunnen mooie ontwikkelingen ontstaan bij uw kind.

Centrale vraag is hierbij:

Wat heeft het kind nodig?

Bij deze vraag zal steeds het belang van het kind en ouders voorop staan. Hierdoor komt uw kind uiteindelijk in zijn of haar eigen kracht. Zonder stil te staan bij bestaande regels en algemene adviezen (Open Minded).

Mijn specialiteit is het zoeken naar kansen en oplossingen. Met gevoel, een vleugje humor en een sportieve, muzikale en creatieve inslag.

Door de geboorte van mijn zoon in 2002, ben ik bewust geworden van mijn vermogen om gevoelens en energie van mensen op te vangen.

Als ervaringsdeskundige en docent heb ik de kunst geleerd om de taal van kind en ouders te spreken. Hierdoor voelen zij zich snel op hun gemak. Dit vraagt wel een investering van de bekende driehoek: kind-ouders-begeleider. Hierin heeft iedereen zijn rol en verantwoordelijkheid.

Ik heb oog voor de problematiek van een kind en praat hier ook open over. Hierdoor ontstaat een reflectie, die zicht geeft op de kansen en talenten van uw kind. Door te luisteren waar uw kind in vastloopt, ben ik in staat om de antwoorden in het kind zelf te vinden. Dit is vaak een verademing voor alle betrokkenen.

Ik ga uit van uw hulpvraag met respect voor uw bestaande situatie.

Soms zal de begeleiding slechts enkele malen plaatsvinden; soms is het een kwestie van de lange adem om het doel te bereiken. De problematiek en thema's kunnen divers zijn:

negatief zelfbeeld

onrust

gebrek aan motivatie

moeite met keuzes

op zoek naar structuur

opkomen voor jezelf

gepest worden

omgaan met ADHD

innerlijk kind werk

angsten

trauma verwerking

moeite met plannen

problemen oplossen

omgaan met autisme

omgaan met hoogsensitiviteit

verlies

vertrouwenspersoon

enzovoort

 

Ik heb geen standaard aanpak voor een problematiek of thema. Ik zal de aanpak altijd afstemmen op de behoefte van uw kind. Hierbij kan ik gebruik maken van een scala aan technieken.

 

Bedankt voor uw interesse!Referenties

"Wilbert is heel aardig. Hij kan goed luisteren. Ik kan nu goed zeggen wat ik wel en niet wil tegen mijn vrienden. Daardoor voel ik mij prettiger."